perjantai 1. tammikuuta 2016

AAMIAINEN YSTÄVÄLLE

Joulukuun taitteessa oli taas se aika vuodesta kun suuntasimme hyvän ystäväni kanssa Porvooseen kahden yön minilomalle. Jo useamman vuoden ajan on ollut tapanamme, että ystäväni ajaa sadan viidenkymmenen kilometrin päästä ensin meille, vain hakeakseen minut kyytiinsä, on kuulemma mukavampi matkata yhdessä (toki myös minusta). Tänä vuonna päätin tarjota ystävälleni aamiaisen, jonka (tunnustan) oli mieheni edellisenä päivänä valmistanut valmiiksi.
Miten ihana olikaan aloittaa minilomamme siinä keittiön pöydän ääressä aamun sarastuksesta ja ihanasta aamiaisesta nauttien. Yhdessä hyvän ystävän kanssa, jota nykyään näkee vain muutaman kerran vuodessa.
Nykyään elämä tuntuu olevan niin kiireistä ja suorituskeskeistä. Sitä helposti ajattelee, että pitäisi käydä kylässä siellä ja tuolla tai pyytää/ kutsua ne tai he kylään, mutta toteutus jää puolitiehen. Aina on olevinaan jotakin muuta tärkeämpää. Ja kuitenkin juuri nuo hyvät ystävät ja sukulaiset ovat juuri niitä joiden tapaamiset antavat meille niin paljon voimia arkeen,ettei näitä tapaamisia olisi syytä ohittaa. Olenkin itse yrittänyt parantaa tapani tältä osin ja niinpä tämä aamiainen ystävälle ei saa jäädä tähän. Seuraavaksi olisi tarkoitus pyytää ystävä pariskunta iltateelle/-kahville ja nauttia hyvästä ruuasta voimannuttavien keskustelujen kera.Joulunalusaika onkin oivallista aikaa kutsua ystäviä kylään ja tarjota heille joko jotakin jouluisia herkkuja (piparit sinihome-/vuohenjuuston kera tms.) tai hyvä salaatti patonkien kanssa. Kuitenkin niin ettei asiasta ota liikaa stressiä. 
Mutta nyt aion antaa itselleni ja ystävilleni uuden vuoden lupauksen ja aion olla tulevana vuonna parempi ystävä, muistaa kutsua teitä ystäväni, useammin kotiimme ja antaa teille aikaani (soittelemalla, tapaamalla ja tarvittaessa läsnä olemalla.)
Joten ei jätetä näitä tapaamisia vain joulun aikaan.

 Kaikkea hyvää vuodelle 2016 toivotellen Mimi's mother <3.

2 kommenttia:

Mias Gamla hus kirjoitti...

Miten ihanaa.. aamiainen ystävän kanssa ja tuollaisia herkkuja! Kaunis ele ja ajatus. Toivottavasti teillä on antoisa miniloma :)

mimi´s mother kirjoitti...

Joo, loma oli todella antoisa, kuten aina:) Mikäs niitä herkkuja oli tarjotessa kun ihana mieheni ne oli valmiiksi loihtinut. Minulle jäi vain esille laitto ja tarjottavien nauttiminen yhdessä ystäväni kanssa.
Juuri näitä pieniä huomioimisia ja tapaamisia koetan nyt saada kuluvaan vuoteen mahtumaan.